01-04-08

De eerste van 2008


Eindelijk heb ik de tijd gevonden om deze blog wat bij te werken en foto's te plaatsen.

Bijna alle konijnen hebben hun eerste nesten gekregen, sommige zijn nu drachtig van hun tweede en ook laatste van het seizoen.

Ik zal maar eens beginnen met eindelijk eens wat foto's te plaatsen van de blauwe reuzen die bij mij blijven, sommigen worden nog opgehaald.

Op dit moment heb ik GEEN reuzen meer te koop.

Dus beste mensen, gelieve hiervoor niet te mailen. Binnen een kleine maand worden er normaal nog twee nesten geboren. Indien u wil kan u hiervoor uw keuze opgeven.

Onderstaande foto zijn de oudste blauwe reuzen. deze komen uit het ouderkoppel dat 95 en 96 behaald heeft in Affligem.

DSC03033-800

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze jongen zijn in hun slungelperiode en zijn momenteel druk aan het wisselen van vacht.

De jongen uit de volgende foto zijn nog jonger. Deze komen uit de combinatie zwart X blauw. Dit mooie nest bestaat uit 1 zwart en 6 blauwe.

 

DSC03035-800

 

Ik verwachtte nog een nest uit zwart x blauw maar de natuur kan soms hard zijn. Gisteren tijdens het voederen hoorde ik plots het stro in een hok erg ritselen. Toen ik een kijkje ging nemen zag ik de zwarte voedster op haar zijde liggen. Zij was een doodstrijd aan het voeren. 30 seconden later was alles voorbij. De voedster was dood, net als haar toekomstige jongen. Ze was namelijk drachtig.

De natuur regelt zichzelf. Gisteren een drachtige voedster gestorven en vandaag lag er mooi nest van 9 reusjes toen ik de dieren ging voederen. Dit is het eerste nest van deze voedster. Deze jongen zullen gebruikt worden om de blauwe nog te verbeteren. Hopelijk draagt de moeder er goed zorg voor.

 

Ondertussen zijn er ook drie nesten Lotharingers geboren.

De jongen op de onderstaande foto zijn de grootste. Dit zijn de laatste die overblijven en waarvan er nog de effen zwarte en twee zwart getekende te koop zijn.

 

DSC03037-800DSC03038-800

 

 

 

 

 

 

 

Onderstaande foto toont de jongste nest.

 

DSC03030-800

DSC03031-800

DSC03041-800

 

 

 

 

 

 

 

Dit mooie jong blijft bij mij, hij is perfect getekend.

Alle charlies op de foto worden niet verkocht tenzij op uitdrukkelijke vraag aan de helft van de normale prijs. Deze jongens en meisjes hebben een andere eindbestemming.

Binnen een kleine maand worden er opnieuw Lotharingers verwacht.

Voor al jullie vragen mogen jullie mij steeds contacteren. 

 

14:38 Gepost door Davy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.