14-08-07

Jongdierendag

Na lange tijd stilte is het weer tijd om een berichtje te plaatsen.

Er zijn deze maand twee nestjes Groot-Lotharinger geboren in de kleur havanna, blauw en zwart.

Ze doen het allemaal zeer goed en de foto's volgen later.

Een aantal van deze jongen zullen verkocht worden. Wanneer het zover is zal ik het hier plaatsen.

 

Op 12 augustus ben ik met 4 van mijn jonge blauwe vlaamse reuzen naar de jongdierendag van onze club geweest. Ze werden gekeurd door keurmeester Eddy Van Hoorebeke. Een zeer vriendelijke man trouwens waar je heel wat kan van leren.

Het resultaat viel goed mee. Van de 4 dieren was er 1 die afgekeurd werd omdat ze te smal in schouders was en onvoldoende van bouw was. Ze zou dus niet meer dan 90 halen op TT.

Deze zal ik dus wegdoen.

Een tweede voedster was in orde maar ze bleek een iets openstaand ooglid te hebben. Hier moet ik dus opletten om te zien of het niet erfelijk is.Ze had ook een vouwtje in het oor. Eigenlijk aan de top. Waarschijnlijk was dit door een wondje geweest dat onstaan is bij de geboorte wanneer de moeder de jongen schoonlikt.Voor de rest was ze ok en voor de verdere kweek zou dit geen probleem zijn.

Mijn andere voedster en ram deden het goed. Ze kregen 94.

De ram wou hij zeker terugzien op TT. Van deze had ik nochtans het minste verwacht omdat hij niet in conditie was.

Over het algemeen was hij wel tevreden van de konijnen.De blauwe kleur was perfect, dek-, gond- en tussenkleur in orde, goed gebit, goede nagelkleur, lengte van de haren was in orde (behalve bij 1 was deze iets te lang), neusbeen mocht iets langer en achterhand soms iets voller.

 Maar het zijn natuurlijk nog jonge dieren.

Als begin viel het dus toch wel mee.

2 zijn dus zeker geschikt voor TT en deze zal ik in november op onze TT ook inschrijven.

Streng selecteren is dus de boodschap. De weg is nog lang en men heeft mij goeie tips gegeven. Door een aantal generaties verder te kweken en andere types in te brengen zal ik hopelijk tot het gewenste resultaat komen.

 

11:13 Gepost door Davy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Davy prachtige konijntjes. ik heb er ook meedere. maar ben kweker. Gewone konijntjes die binnen in de keuken en living los lopen. Voor het ogenblik blijft Guusje alleen over. Ik speel nu als maatje voor hem. Had het onderschat hoeveel zij kunnen kapot bijten. Heb dus nu een konijn vriendelijk huis. Ze kwamen ook allen erg goed overeen.
Hij wordt 7 jaar en is een eigenwijs ding maar wel een lieverd en heel verstandig. Veel succes met je konijntjes. Wat bij Sharon is gebeurd is verschrikkelijk. groetjes Viv

Gepost door: viv | 16-08-07

proficiat! Knap gedaan maar dat had ik wel verwacht. Ons Fauna van bij jou is ook al een pracht van een konijn hoor. Nu wachten tot ze zwaarder zijn en dan de serieuze uitdaging hé.
Groetjes Nancy

Gepost door: Nancy Dullaert | 18-08-07

De commentaren zijn gesloten.