29-06-07

Getatoeëerd

Gisteren zijn de jonge reuzen die bij mij blijven voor de verdere kweek en eventuele show getatoeëerd. Samen met nog een paar lotharingers en de laatste gele ram. 

Ja ja, alle gele zijn dan weg, ik doe enkel nog blauw, zwart en een tussenstap die ik zal doen om naar een betere blauwe te gaan. Gisteren weer een truukje bijgeleerd. Later misschien meer hierover.

Ze hebben nu eindelijk allen hun nummer.

De voorzitter heeft ze eens gecontroleerd en ik heb weer enorm veel bijgeleerd  over de dingen waar ik moet op letten wanneer ik ze selecteer zoals haarstructuur, dichtheid, grondkleur,achterhand,....

Zo zie je al een echt onderling verschil bij de 4 blauwe die ik zelf gehouden heb.

Vooral in achterhand en pels.

Er zaten er toch al twee goeie bij volgens hem, maar ze zijn nog in de rui.

Dus het wordt nog even afwachten voor de ander twee.

 

In ieder geval wil ik ze toch inschrijven om ze te laten keuren, tenzij ze slecht gekeurd worden op de jongdierendag. Deze gaat door in augustus.

 

Als alles doorgaat dan zal ik ook tijdens onze tentoonstelling ( laatste week van november) schrijven bij een keurmeester. Daar leer je enorm bij.

 

Ook hebben een aantal mensen mij foto's gestuurd van jongen die ze bij gekocht hebben. Door mijn drukke schema heb ik de foto's nog steeds niet geplaatst. Bij deze wil ik daar nu eindelijk verandering in brengen.

 

Dit is Knuffel, een voedstertje dat bij Erika verblijft. Het is al een tijdje geleden dat deze foto genomen werd, dus zal ze ondertussen al wel heel wat veranderd zijn.

 

DSC00298-800
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En dit zijn de drie schatjes van Nancy. Ze vreten haar de oren van haar kop
 
 
 
 
010607_(9)_(Custom)-800
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veel succes ermee!!

 

14:02 Gepost door Davy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-07

Blauwe reuzen

DSC02839-800

 

Kijk eens wie hier zijn beste beentje voorzet.

 

Het is een blauwe ram die ik uit mijn eerste nest van dit jaar gehouden heb. Hij zal hopelijk voor veel nakomelingen zorgen en waar ik nog het meeste op hoop is een mooi resultaat op de tentoonstelling.

 

DSC02842-800

 

Momenteel is hij 3,5 maand.

 

 

DSC02833-800

 

11:23 Gepost door Davy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |